ET NORDISK UTTRYKK

Inspirert av den stillferdige nordiske naturen, bringer lyse gulv den luftige og rolige atmosfæren hjem til deg. I samspill med naturlig lys, skaper lyse gulv et moderne og stilrent uttrykk. Det nordiske uttrykket har en beroligende virkning på både innredning og mennesker.

I vår Nordisk-serie har vi satt sammen behandlinger med lange levetider og smakfulle uttrykk. Behandlingene som er listet opp indikerer først og fremst ulike stil- og fargeretninger innenfor lyse gulv, og det finnes mange nyanser innenfor de forskjellige retningene igjen. Til syvende og sist er det dine idéer og din interiørdrøm som skal komme til uttrykk. Å finne uttrykket som samsvarer med dine ønsker, er en samarbeidsprosess vi i ART Parkettsliperi er fullt forberedt på og viet til.

GULVBEHANDLING

I behandlingen av gulv bruker vi begrepene:

 • Forbehandling: For å oppnå enkelte avanserte fargeuttrykk, må gulvet først forbehandles for å endre egenskapene til treverket.

 • Grunnbehandling: Behandlingen som avgjør fargen på gulvet, og med det den overordnede stilen og følelsen.

 • Overflatebehandling: Etter grunnbehandling følger overflatebehandling som gir gulvet slitestyrke og glans, i tillegg til å avgjøre hvordan gulvflaten føles under føttene.

VÅR NORDISK-SERIE

Lyse gulvbehandlinger som skreddersys etter dine ønsker om utseende og funksjonalitet.

Beskrivelsene av behandlingene i vår Nordisk-serie legger vekt på stilen og følelsen de tilfører rommet.

N-Frost Furu3

Behandlingene beskriver altså hovedsakelig ulike grunnbehandlinger. De som er listet opp, er ment til inspirasjon for å finne uttrykket som passer deg og din stil. Overflatebehandlinger som er anbefalte er listet opp ved siden av.

Ikoner

Ikoner som angir overflatebehandling:

1K vannbasert lakk

2K vannbasert lakk

Hardvoksolje

Olje

Såpebehandling

Ikoner som angir glansgrad:

Silkematt

Matt

Naturmatt


NORDISK NATUR

Behandlingen for deg som ønsker et dempet lyst gulv som bevarer klassiske detaljer og et lyst sinn. Et tidløst uttrykk med svak varme som fremhever treverkets spill og særegne struktur.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ☆ | Følelse: Kald
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ★ | Følelse: Lun

NORDISK FROST

Behandlingen for deg som ønsker det klassiske nordiske uttrykket. Ved å massere hvit gulvolje inn i treverket skapes en organisk dybdevirkende innfarging. Gulvet beholder sin naturlige karakter, og slipper den nordiske naturen inn i hjemmet.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ☆ | Følelse: Kald
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ★ | Følelse: Lun

NORDISK ASKEGRÅ

Behandlingen for deg som ønsker en rustikk nordisk stil. I trevirkets møte med askegrå gulvolje skapes en følelse som fremstår både myk og røff.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ☆ | Følelse: Kald
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ★ | Følelse: Lun

NORDISK PERLE

Behandlingen for deg som ønsker å finne roen i lyse og luftige omgivelser. Ved å gi gulvet et tradisjonelt skandinavisk hvitvasket uttrykk, skapes en ren og vakker atmosfære i hjemmet. Fargenyansen er dyp og rolig, og gulvflaten føles naturlig og myk.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ☆ ☆ | Følelse: Lun
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ☆ ☆ | Følelse: Varm

NORDISK TRADISJON

I Norden er det lang tradisjon med å lute gulv. Lutbehandling gir gulvet unik karakter med en særegen gråaktig hvit tone. Lut forhindrer treet i å gulne, og gir gulvet et dempet uttrykk. Med tidens tann får gulvet et delikat, patinert utseende.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ☆ ☆ | Følelse: Varm
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ★ | Følelse: Lun

Referansebilder

Alle gulv på nettsiden er slipt og behandlet av oss. De avbildede gulvbehandlingene er ment til inspirasjon og bør betraktes som veiledende.  

Fargeprøver

For at du skal være sikker på at en behandling er den riktige for deg, legger vi fargeprøver direkte på gulvet ditt ved oppstart. 

VANLIGE SPØRSMÅL

 • Blir det mye støv?

  Nei. Slipemaskiner lager store mengder støv, men alle maskinene er koblet til veldig gode automatiske støvoppsamlere. Under slipeprosessen støvsuger vi også kontinuerlig med industristøvsugere. En liten mengde støv vil alltids klare å finne veien opp i luften. Det blir dog ikke mer enn at det holder å gå over med en tørr støvklut på utsatte flater i etterkant.

  Merk: Dersom gulvet må freses før sliping, vil det bli mye støv fra fresingen.

 • Blir det mye støy?

  Ja. I slipefasen bruker vi kraftige maskiner som er ganske støyende. Vi bruker hørselvern under slipeprosessen, men det vil ikke være ubehagelig støyende i neste rom dersom døren er lukket. Vi imøtekommer dine behov, og viser forståelse i forhold til dine naboer. I leilighetsbygg kan det være lurt å gi naboer en forvarsel. I behandlingsfasen er det bare støvsuging som støyer.

 • Bør rommet males før eller etter gulvsliping?

  Før er det beste. Ofte støver sparkling/avretting i malerarbeider mer enn gulvsliping (tro det eller ei), så det er lettere for oss å ta vare på malerens arbeid enn motsatt. Det er også lettere å fjerne litt slipestøv fra en nymalt vegg, såfremt den er tørr, enn malingsflekker fra et nybehandlet gulv. Vi sliper helt inntil listverk. Vi gjør vårt ytterste for å være forsiktig, men om det er malte lister er det en fare for at de får kosmetiske overflateskader. Det holder som regel å flekke over disse, men det er oppdragsgivers ansvar.

 • Må jeg rydde rommet før dere starter?

  Ja, rommet må tømmes før møbler, verdifull dekorasjon på vegger, lamper som henger lavt  og elektronisk utstyr. Fastmonterte møbler, som f.eks. bokskap, trenger ikke å fjernes. Dersom det er sokkellister på de fastmonterte møblene, bør de tas av slik at vi unngår å lage overflateskader og kan få slipt lenger inn.

  På grunn av ansvarsspørsmål og arbeidsflyt, vil vi at våre kunder ordner flytting av møbler og rydding av rommet før vi starter på oppdraget. Vi har forståelse for at enkelte har behov for hjelp til flytting av store møbler. Vi er behjelpelige på det, men flytting skjer da på kundens ansvar.

 • Oppdragets varighet?

  Oppdragets varighet avhenger av hvor stor gulvflaten er og hvilken behandling som ønskes. I gjennomsnitt tar oppdrag med Xpress-behandling 3 virkedager, og oppdrag med Gulvstyling 5 virkedager. Gulvet er bruksklart dagen etter at vi er ferdig.

  Under slipefasen, særlig når sandkorningen er fin, bør ikke noen andre enn gulvsliperen gå på gulvet. Dette fordi gulvet er veldig sensitivt for småskader, vann- og fettmerker. Under behandlingsprosessen er det kun vi som kan bruke gulvet av samme grunn. Vi har stor forståelse for at det er ubeleilig at gulvene ikke kan brukes, og strekker oss langt for å få utført jobben så raskt det er fagmessig forsvarlig. I perioder med stor pågang er det mange som skal betjenes og oppdrag kan derfor ta noe lenger tid. I disse periodene legger vi alltid opp en logistikk for å få betjent kunder så raskt som mulig, men de som har vært tidlig ute med booking har prioritet.

© Copyright 2019 | ART Parkettsliperi