FRA DET LANDLIGE TIL DET INDUSTRIELLE

Ønsker du å skape en hjemmekoselig følelse med gulv i lune jordfarger? Eller ønsker du å gjenskape den industrielle stilen med et gulv i duse grånyanser? Rustikk gulvstyling gir uttrykk som spenner seg fra de varme, landlige jordfargene til de stilrene, industrielle gråfargene. De rustikke uttrykkene dyrker harmonerende kontraster, og gjør gulvet til en karakterfull og stødig base i hjemmet.

Innenfor de rustikke fargene er det et hav av uttrykk å velge mellom, og det er derfor mange spennende muligheter for å skape en unik stil og stemning. For å finne frem til uttrykket som passer deg og din stil, må det legges fargeprøver direkte på ditt gulv. For å gjøre prosessen med å finne frem til riktig behandling mer smidig og nøyaktig, har vi i vår Rustikk-serie satt sammen behandlinger som beskriver generelle fargeretninger innen rustikke gulv. 

GULVBEHANDLING

I behandlingen av gulv bruker vi begrepene:

 • Forbehandling: For å oppnå enkelte avanserte fargeuttrykk, må gulvet først forbehandles for å endre egenskapene til treverket.

 • Grunnbehandling: Behandlingen som avgjør fargen på gulvet, og med det den overordnede stilen og følelsen.

 • Overflatebehandling: Etter grunnbehandling følger overflatebehandling som gir gulvet slitestyrke og glans, i tillegg til å avgjøre hvordan gulvflaten føles under føttene.

VÅR RUSTIKK-SERIE

Rustikke gulvbehandlinger som skreddersys etter dine ønsker om utseende og funksjonalitet.

Beskrivelsene av behandlingene i vår Rustikk-serie legger vekt på stilen og følelsen de tilfører rommet.

Eik Driftwood

Behandlingene beskriver altså hovedsakelig ulike grunnbehandlinger. De som er listet opp, er ment til inspirasjon for å finne uttrykket som passer deg og din stil. Overflatebehandlinger som er anbefalte er listet opp ved siden av.

Ikoner

Ikoner som angir overflatebehandling:

1K vannbasert lakk

2K vannbasert lakk

Hardvoksolje

Olje

Såpebehandling

Ikoner som angir glansgrad:

Silkematt

Matt

Naturmatt

GENERELLE FARGERETNINGER

For å gjøre prosessen med å finne frem til riktig behandling mer smidig og nøyaktig, har vi i vår Rustikk-serie satt sammen behandlinger som beskriver generelle fargeretninger innen rustikke gulv.


RUSTIKK JORD

Behandlingen for deg som ønsker gulv i farger inspirert av de lyse, landlige jordtonene. Med en fargepalett som strekker seg fra karamellmyke til nøttebrune nyanser, skaper behandlingen en lun og hjemmekoselig atmosfære.


RUSTIKK GLØD

Er du glad i fargesterke impulser? Denne behandlingen er for deg som ønsker et friskt innslag med de gylne og tøffe rødbrune fargene. Ved å gi gulvet en innfarging i rødbrune toner, tilføres rommet en varm energi med et rikt og mettet uttrykk.


RUSTIKK INDUSTRI

Behandlingen som gir deg muligheten til å gjenskape den industrielle stilen med duse gråblå nyanser. Uttrykket er litt kjølig, samtidig som det er sobert og raffinert. Rommet tilføres en avslappende atmosfære som forankrer interiøret.


RUSTIKK FJELL

Behandlingen for deg som ønsker å føye et gulv i varme grånyanser til hjemmet. Mineralske gråfarger med brune undertoner vekker assosiasjoner til fjellnaturen hvor stein og jord møtes. Gulvet får et lunt og dempet preg, og er enkelt å kombinere med andre detaljer i interiøret.

ET UTVALG POPULÆRE BEHANDLINGER

Nedenfor er det listet opp et utvalg av populære rustikke behandlinger.


RUSTIKK KASTANJE

Behandlingen for deg som ønsker et gulv i en hjemmekoselig kastanjebrun farge. Gulvet får en mellombrun innfarging med rødlige undertoner som brer seg med en lun varme. Med sitt ærlige og jordnære preg, skaper behandlingen den perfekte atmosfæren for et rustikt hjem.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ☆ ☆ | Følelse: Lun
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ★ | Følelse: Kald

RUSTIKK DRIVVED

Behandlingen gjenskaper uttrykket av trevirke som skylles opp på stranden etter å ha drevet rundt ute på havet. Gulvet får en gråfarge med brune undertoner, og passer perfekt til deg som ønsker et autentisk og ujålete uttrykk. Ved å gi gulvet en innfarging inspirert av materialer formet av naturens egne prosesser, skapes en unik og harmonisk atmosfære med rustikk karakter.

Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ☆ | Følelse: Kald
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ★ | Følelse: Lun

Referansebilder

Alle gulv på nettsiden er slipt og behandlet av oss. De avbildede gulvbehandlingene er ment til inspirasjon og bør betraktes som veiledende.  

Fargeprøver

For at du skal være sikker på at en behandling er den riktige for deg, legger vi fargeprøver direkte på gulvet ditt ved oppstart. 

VANLIGE SPØRSMÅL

 • Blir det mye støv?

  Nei. Slipemaskiner lager store mengder støv, men alle maskinene er koblet til veldig gode automatiske støvoppsamlere. Under slipeprosessen støvsuger vi også kontinuerlig med industristøvsugere. En liten mengde støv vil alltids klare å finne veien opp i luften. Det blir dog ikke mer enn at det holder å gå over med en tørr støvklut på utsatte flater i etterkant.

  Merk: Dersom gulvet må freses før sliping, vil det bli mye støv fra fresingen.

 • Blir det mye støy?

  Ja. I slipefasen bruker vi kraftige maskiner som er ganske støyende. Vi bruker hørselvern under slipeprosessen, men det vil ikke være ubehagelig støyende i neste rom dersom døren er lukket. Vi imøtekommer dine behov, og viser forståelse i forhold til dine naboer. I leilighetsbygg kan det være lurt å gi naboer en forvarsel. I behandlingsfasen er det bare støvsuging som støyer.

 • Bør rommet males før eller etter gulvsliping?

  Før er det beste. Ofte støver sparkling/avretting i malerarbeider mer enn gulvsliping (tro det eller ei), så det er lettere for oss å ta vare på malerens arbeid enn motsatt. Det er også lettere å fjerne litt slipestøv fra en nymalt vegg, såfremt den er tørr, enn malingsflekker fra et nybehandlet gulv. Vi sliper helt inntil listverk. Vi gjør vårt ytterste for å være forsiktig, men om det er malte lister er det en fare for at de får kosmetiske overflateskader. Det holder som regel å flekke over disse, men det er oppdragsgivers ansvar.

 • Må jeg rydde rommet før dere starter?

  Ja, rommet må tømmes før møbler, verdifull dekorasjon på vegger, lamper som henger lavt  og elektronisk utstyr. Fastmonterte møbler, som f.eks. bokskap, trenger ikke å fjernes. Dersom det er sokkellister på de fastmonterte møblene, bør de tas av slik at vi unngår å lage overflateskader og kan få slipt lenger inn.

  På grunn av ansvarsspørsmål og arbeidsflyt, vil vi at våre kunder ordner flytting av møbler og rydding av rommet før vi starter på oppdraget. Vi har forståelse for at enkelte har behov for hjelp til flytting av store møbler. Vi er behjelpelige på det, men flytting skjer da på kundens ansvar.

 • Oppdragets varighet?

  Oppdragets varighet avhenger av hvor stor gulvflaten er og hvilken behandling som ønskes. I gjennomsnitt tar oppdrag med Xpress-behandling 3 virkedager, og oppdrag med Gulvstyling 5 virkedager. Gulvet er bruksklart dagen etter at vi er ferdig.

  Under slipefasen, særlig når sandkorningen er fin, bør ikke noen andre enn gulvsliperen gå på gulvet. Dette fordi gulvet er veldig sensitivt for småskader, vann- og fettmerker. Under behandlingsprosessen er det kun vi som kan bruke gulvet av samme grunn. Vi har stor forståelse for at det er ubeleilig at gulvene ikke kan brukes, og strekker oss langt for å få utført jobben så raskt det er fagmessig forsvarlig. I perioder med stor pågang er det mange som skal betjenes og oppdrag kan derfor ta noe lenger tid. I disse periodene legger vi alltid opp en logistikk for å få betjent kunder så raskt som mulig, men de som har vært tidlig ute med booking har prioritet.

© Copyright 2019 | ART Parkettsliperi