Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/2/g/gulvsliping-oslo/www/wp-includes/formatting.php on line 3494

RASKT OG ENKELT

Våre Xpress-behandlinger er enkle behandlinger med rask levering og konkurransedyktig pris. Xpress-behandling er spesielt egnet for:

 • Boliger som skal selges – For å gi kjøpere en ny og ren opplevelse til en forholdsmessig riktig kostnad
 • Utleieboliger – Hvor incentivet for å legge for mye i gulvet forståelig ikke er så stort, men det samtidig ønskes et slitesterkt og holdbart gulv
 • Deg som bare ønsker en enkel behandling i hjemmet

Våre Xpress-behandlinger er bare rene lakkbehandlinger. Det vil si at en grunnlakk brukes for å sette fargen på gulvet, og en overflatelakk brukes for å gi gulvet slitestyrke. Lakk legger seg oppå gulvet som en hinne, og grunnlakk skaper derfor ikke en dybdevirkende innfarging. En grunnbehandling med grunnlakk vil imidlertid fremheve treverkets spill og struktur. Felles for alle grunnlakker er at den endelige fargen er sterkt forbundet med hvilken tresort de brukes på. Samme typer tresort kan også inneholde varierende grad av garvesyre og andre naturlig forekommende substanser som påvirker fargen. Det er derfor viktig å legge fargeprøver på gulvet som skal pusses opp, slik at oppdragsgiver finner grunnlakken som gir ønsket uttrykk på gulvet.

GULVBEHANDLING

I behandlingen av gulv bruker vi begrepene:

 • Forbehandling: For å oppnå enkelte avanserte fargeuttrykk, må gulvet først forbehandles for å endre egenskapene til treverket.

 • Grunnbehandling: Behandlingen som avgjør fargen på gulvet, og med det den overordnede stilen og følelsen.

 • Overflatebehandling: Etter grunnbehandling følger overflatebehandling som gir gulvet slitestyrke og glans, i tillegg til å avgjøre hvordan gulvflaten føles under føttene.

VÅRE XPRESS-BEHANDLINGER

Enkle, konkurransedyktige og raske behandlinger.

Beskrivelsene av våre Xpress-behandlinger legger vekt på stilen og følelsen de tilfører rommet.

994_1649197101

Behandlingene beskriver altså hovedsakelig ulike grunnbehandlinger. De som er listet opp, er ment til inspirasjon for å finne uttrykket som passer deg og din stil. Overflatebehandlinger som er anbefalte er listet opp ved siden av.

Ikoner

Ikoner som angir overflatebehandling:

1K vannbasert lakk

2K vannbasert lakk

Hardvoksolje

Olje

Såpebehandling

Ikoner som angir glansgrad:

Silkematt

Matt

Naturmatt


XPRESS NATURELL

Behandlingen for deg som ønsker naturelle gulv. Det kan velges mellom to naturelle nyanser:

 1. Moderne: Et moderne og lyst uttrykk som bevarer noe av den varme naturlige gløden.
 2. Intens: Et fyldig uttrykk som ligger tett opptil det de tradisjonelle løsemiddelbaserte lakkene gir.
Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ☆ ☆ | Følelse: Kald
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ☆ | Følelse: Kald

XPRESS LYS

Behandlingen for deg som ønsker lyse gulv. Det kan velges mellom to lyse nyanser:

 1. Ubehandlet: Gjenskaper fargen og det visuelle inntrykket man normalt får av ubehandlet treverk.
 2. Hvit: Etterligner den lyse fargen av hvitvaskede gulv.
Overflatebehandling 1
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ☆ ☆ | Følelse: Kald
Overflatebehandling 2
 
 
 
 
Slitestyrke: ★ ★ ☆ | Følelse: Kald

Referansebilder

Alle gulv på nettsiden er slipt og behandlet av oss. De avbildede gulvbehandlingene er ment til inspirasjon og bør betraktes som veiledende.  

Fargeprøver

For at du skal være sikker på at en behandling er den riktige for deg, legger vi fargeprøver direkte på gulvet ditt ved oppstart. 

VANLIGE SPØRSMÅL

 • Blir det mye støv?

  Nei. Slipemaskiner lager store mengder støv, men alle maskinene er koblet til veldig gode automatiske støvoppsamlere. Under slipeprosessen støvsuger vi også kontinuerlig med industristøvsugere. En liten mengde støv vil alltids klare å finne veien opp i luften. Det blir dog ikke mer enn at det holder å gå over med en tørr støvklut på utsatte flater i etterkant.

  Merk: Dersom gulvet må freses før sliping, vil det bli mye støv fra fresingen.

 • Blir det mye støy?

  Ja. I slipefasen bruker vi kraftige maskiner som er ganske støyende. Vi bruker hørselvern under slipeprosessen, men det vil ikke være ubehagelig støyende i neste rom dersom døren er lukket. Vi imøtekommer dine behov, og viser forståelse i forhold til dine naboer. I leilighetsbygg kan det være lurt å gi naboer en forvarsel. I behandlingsfasen er det bare støvsuging som støyer.

 • Bør rommet males før eller etter gulvsliping?

  Før er det beste. Ofte støver sparkling/avretting i malerarbeider mer enn gulvsliping (tro det eller ei), så det er lettere for oss å ta vare på malerens arbeid enn motsatt. Det er også lettere å fjerne litt slipestøv fra en nymalt vegg, såfremt den er tørr, enn malingsflekker fra et nybehandlet gulv. Vi sliper helt inntil listverk. Vi gjør vårt ytterste for å være forsiktig, men om det er malte lister er det en fare for at de får kosmetiske overflateskader. Det holder som regel å flekke over disse, men det er oppdragsgivers ansvar.

 • Må jeg rydde rommet før dere starter?

  Ja, rommet må tømmes før møbler, verdifull dekorasjon på vegger, lamper som henger lavt  og elektronisk utstyr. Fastmonterte møbler, som f.eks. bokskap, trenger ikke å fjernes. Dersom det er sokkellister på de fastmonterte møblene, bør de tas av slik at vi unngår å lage overflateskader og kan få slipt lenger inn.

  På grunn av ansvarsspørsmål og arbeidsflyt, vil vi at våre kunder ordner flytting av møbler og rydding av rommet før vi starter på oppdraget. Vi har forståelse for at enkelte har behov for hjelp til flytting av store møbler. Vi er behjelpelige på det, men flytting skjer da på kundens ansvar.

 • Oppdragets varighet?

  Oppdragets varighet avhenger av hvor stor gulvflaten er og hvilken behandling som ønskes. I gjennomsnitt tar oppdrag med Xpress-behandling 3 virkedager, og oppdrag med Gulvstyling 5 virkedager. Gulvet er bruksklart dagen etter at vi er ferdig.

  Under slipefasen, særlig når sandkorningen er fin, bør ikke noen andre enn gulvsliperen gå på gulvet. Dette fordi gulvet er veldig sensitivt for småskader, vann- og fettmerker. Under behandlingsprosessen er det kun vi som kan bruke gulvet av samme grunn. Vi har stor forståelse for at det er ubeleilig at gulvene ikke kan brukes, og strekker oss langt for å få utført jobben så raskt det er fagmessig forsvarlig. I perioder med stor pågang er det mange som skal betjenes og oppdrag kan derfor ta noe lenger tid. I disse periodene legger vi alltid opp en logistikk for å få betjent kunder så raskt som mulig, men de som har vært tidlig ute med booking har prioritet.

© Copyright 2019 | ART Parkettsliperi