COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

OM VEDLIKEHOLD

Vedlikehold er viktig for å forlenge gulvets levetid.

Tregulv er et levende materiale som trenger pleie og vedlikehold for å holde seg lenge. Ikke vent med å gi gulvet omsorg til det er fullstendig slitt og må slipes. Ved å kontakte oss før det har gått så langt, er det ofte mulig å vedlikeholdsbehandle gulv slik at det får tilbake gammel storhet.

Vi har utarbeidet en rengjørings- og vedlikeholdsinstruksjon vi deler ut til alle våre kunder etter at oppdraget er ferdigstilt (kan også lastes ned under “Brosjyrer” til venstre).

VEDLIKEHOLDSAVTALE

Vi tilbyr vedlikeholdsavtaler til både bedrifter og privatkunder. Kontakt oss om du ønsker en avtale.

VEDLIKEHOLD AV

 • Lakkert gulv

  Lakk krever i utgangspunktet ikke noe annet vedlikehold enn rengjøring, men kan ha godt av vedlikeholdsbehandling en sjelden gang. Gulvets levetid kan forlenges ved å påføre enkle vedlikeholdsprodukter når overflaten begynner å bli slitt. Vi utfører vedlikeholdsoppdrag på lakkerte gulv, og har god kjennskap med renseprodukter som kan anvendes i forkant om nødvendig.

 • Hardvoksoljet gulv

  Hardvoksolje må vedlikeholdsoljes, men med den fordel at små riper og merker kan lokalbehandles på nytt. Behandlingen av hele flaten som er utsatt for trafikk bør gjentas med jevne mellomrom de første årene. Hvor jevnlig, ofte enten årlig eller annet hvert år, avhenger av forhold som bruk/slitasje, sollys og luftfuktighet. Parketten blir etter gjentatte behandlinger hardere og mer slitesterk. Om det er ønskelig, utfører vi vedlikeholdsoppdrag. Vi har maskiner beregnet for vedlikeholdsoljing av større flater, og god kjennskap med renseprodukter som kan anvendes i forkant om nødvendig.

 • Såpebehandlet gulv

  Et velpleid såpebehandlet gulv holder seg pent i mange år. Med en såpebehandling dannes det en hard såpehinne som stadig fornyes med det jevnlige vedlikeholdet behandlingen krever. For å opprettholde og bygge på såpehinnen bør gulvet vaskes med såpebehandlingen annenhver uke i vanlig trafikkerte rom, og hver uke i rom med stor trafikk. Siden såpe er diffusjonsåpent, vil trykkmerker reise seg igjen og småskader repareres ved gulvvask. De aller fleste flekker forsvinner også ved gulvvask, med unntak av ammoniakk- og jernflekker.

HVORFOR VELGE OSS

Vi har over 20 års erfaring som profesjonelle gulvslipere og gulvbehandlere. Vi kombinerer bærekraftig kvalitetshåndverk, faglig kunnskap og punktlighet for å levere et skreddersydd gulv som oppfyller din interiørdrøm.		
 • Som medlem av Norges Parkettsliperforbund (NPF), har oppdragsgivere garanti for at oppdrag med oss utføres håndverksmessig forsvarlig.
 • Oppdrag leveres til avtalt pris og tid.
 • God kommunikasjon sikrer at du får et gulv skreddersydd til dine ønsker og behov.

VANLIGE SPØRSMÅL

 • Blir det mye støv?

  Nei. Slipemaskiner lager store mengder støv, men alle maskinene er koblet til veldig gode automatiske støvoppsamlere. Under slipeprosessen støvsuger vi også kontinuerlig med industristøvsugere. En liten mengde støv vil alltids klare å finne veien opp i luften. Det blir dog ikke mer enn at det holder å gå over med en tørr støvklut på utsatte flater i etterkant.

  Merk: Dersom gulvet må freses før sliping, vil det bli mye støv fra fresingen.

 • Blir det mye støy?

  Ja. I slipefasen bruker vi kraftige maskiner som er ganske støyende. Vi bruker hørselvern under slipeprosessen, men det vil ikke være ubehagelig støyende i neste rom dersom døren er lukket. Vi imøtekommer dine behov, og viser forståelse i forhold til dine naboer. I leilighetsbygg kan det være lurt å gi naboer en forvarsel. I behandlingsfasen er det bare støvsuging som støyer.

 • Bør rommet males før eller etter gulvsliping?

  Før er det beste. Ofte støver sparkling/avretting i malerarbeider mer enn gulvsliping (tro det eller ei), så det er lettere for oss å ta vare på malerens arbeid enn motsatt. Det er også lettere å fjerne litt slipestøv fra en nymalt vegg, såfremt den er tørr, enn malingsflekker fra et nybehandlet gulv. Vi sliper helt inntil listverk. Vi gjør vårt ytterste for å være forsiktig, men om det er malte lister er det en fare for at de får kosmetiske overflateskader. Det holder som regel å flekke over disse, men det er oppdragsgivers ansvar.

 • Må jeg rydde rommet før dere starter?

  Ja, rommet må tømmes før møbler, verdifull dekorasjon på vegger, lamper som henger lavt  og elektronisk utstyr. Fastmonterte møbler, som f.eks. bokskap, trenger ikke å fjernes. Dersom det er sokkellister på de fastmonterte møblene, bør de tas av slik at vi unngår å lage overflateskader og kan få slipt lenger inn.

  På grunn av ansvarsspørsmål og arbeidsflyt, vil vi at våre kunder ordner flytting av møbler og rydding av rommet før vi starter på oppdraget. Vi har forståelse for at enkelte har behov for hjelp til flytting av store møbler. Vi er behjelpelige på det, men flytting skjer da på kundens ansvar.

 • Oppdragets varighet?

  Oppdragets varighet avhenger av hvor stor gulvflaten er og hvilken behandling som ønskes. I gjennomsnitt tar oppdrag med Xpress-behandling 3 virkedager og oppdrag med Gulvstyling 5 virkedager. Gulvet er bruksklart dagen etter at vi er ferdig.

  Under slipefasen, særlig når sandkorningen er fin, bør ikke noen andre enn gulvsliperen gå på gulvet. Dette fordi gulvet er veldig sensitivt for småskader, vann- og fettmerker. Under behandlingsprosessen er det kun vi som kan bruke gulvet av samme grunn. Vi har stor forståelse for at det er ubeleilig at gulvene ikke kan brukes, og strekker oss langt for å få utført jobben så raskt det er fagmessig forsvarlig. I perioder med stor pågang er det mange som skal betjenes og oppdrag kan derfor ta noe lenger tid. I disse periodene legger vi alltid opp en logistikk for å få betjent kunder så raskt som mulig, men de som har vært tidlig ute med booking har prioritet.

© Copyright 2019 | ART Parkettsliperi