Støv

Det er veldig gode støvsugere på alle maskinene vi bruker, men 100% støvfritt er det ikke. Det blir dog ikke mer enn at det holder å gå over med en tørr støvklut på utsatte flater. 

Listverk o.l.

Vi sliper helt inntil listverk. Om det er malte lister, er det en fare for at det kan komme kosmetiske overflateskader. Det holder som regel å flekke over disse, men det er oppdragsgivers ansvar. Metallister, metallplater o.l. bør fjernes før sliping, da disse er ekstremt følsomme for overflateskader slipemaskinene kan lage. Om det er nødvendig og mulig, bør også sokkellister på møbler som f.eks. kjøkkenskap fjernes før sliping. 

Andre arbeider

Om det skal gjøre flere arbeider, anbefaler vi at gulvslipingen gjøres til slutt i prosessen. Erfaringsmessig blir det fort merker på gulv når det utføres andre arbeider, noe som er veldig leit å få på nyslipte gulv.

Slipesjikt

Lamellparkett kan normalt slipes 2-4 ganger. På heltre gulv er det tykkelsen på not og fjær som avgjør. Hvor mye slipesjikt som er igjen på parketten er som regel ikke mulig å stadfeste. Dersom vi går gjennom parketten holder det enkelte ganger å bytte parketten lokalt der skaden har skjedd, andre ganger er det mer omfattende. Oppdragsgiver må bytte parketten for egen regning.

Lamellslipp

På gulv med vannskader eller tynn lamell kan det oppstå lamellslipp, det vil si at limingen mellom lamellen og bordet under går opp. Sliping og behandling garanterer ikke at en slik skade utbedres eller aldri inntreffer igjen.

© Copyright 2019 | ART Parkettsliperi